Köszöntjük az ananké rendezvény weboldalán   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Köszöntjük az ananké rendezvény weboldalán Köszönet: GSpeech
Köszöntjük REALNAME   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Köszöntjük REALNAME Köszönet: GSpeech

Telefon: +36 (20) 258 3600

 info(kukac)anankerendezveny.hu

 

Családjogilag érvényes esküvőre csak az anyakönyvvezető előtt kerülhet sor, és bizony a szervezés során kapott információk birtokában sok pár gondolkodóba esik, hogyan színesítheti, vagy teheti egyedivé a hivatalos ceremóniát. Az anyakönyvvezetők érthető módon jobban kedvelik, ha az esküvőre a házasságkötő teremben kerül sor, bár már nem kell attól tartani, hogy a hivatalon kívüli helyszínek esetén megsérülhet az anyakönyv, mivel második éve a házasulandók egy adatlapot írnak alá, az anyakönyv vezetése számítógépen történik.

Mi a helyzet akkor, ha a jegyespár az általuk elképzelt helyszínen szeretne örök hűséget fogadni?

A területileg illetékes anyakönyvvezetők nagy része vállalja a kihelyezett polgári szertartást (mely néhány kerületben és településen jegyzői engedélyhez kötött). Természetesen ez esetben jóval magasabb díjjal kell kalkulálnia a párnak, mintha a házasságkötő termet választották volna.

Amennyiben a jegyespár szertartásvezetőt kér fel, hasonló vagy akár alacsonyabb költségek mellett jóval nagyobb lesz a mozgástere.

A szertartásvezető örömmel vállalja az esküvői ceremóniát bármilyen helyszínen és időpontban, a Dunán vagy a Balatonon suhanó hajón is, ahol az anyakönyvvezető nem eskethet, mivel közigazgatási területek között mozogva érvényes házasság nem köthető.

További előny, hogy a szertartásvezető többször egyeztet a párral, a ceremóniát a hagyományos szertartás-elemek megtartása mellett együtt állítják össze.

Az esküvő így lehet pont olyan, mintha az anyakönyvvezető előtt állnánk, de lehet teljesen egyedi is, a pár által megálmodott stílusban, egyedi tartalmi elemekkel bővítve.

Amennyiben a házasulandók nem terveznek egyházi esküvőt, de szeretnének vallási felekezetektől függetlenül, spirituális szertartás keretében fogadalmat tenni egymásnak, erre is sor kerülhet. A két ceremónia külön-külön, vagy egységes keretben is megrendezhető.

Ha a pár egyik tagja külföldi, kérhető tolmácsolás vagy kétnyelvű szertartásvezetés is.

Fontos tudni, hogy a szertartásvezető előtt kötött házasság nem hivatalos. Ezért azok a párok, akik ezt a lehetőséget választják, először két tanúval felkeresik az anyakönyvvezetőt, aláírják a házasságkötési adatlapot (ezt hétköznap, hivatali órákban ingyenesen megtehetik), és a szertartásra, lakodalomra ezután kerítenek sort.

Ha a pár családjogilag érvényes házasságkötés nélkül szeretne örök hűséget fogadni, arra is van lehetőség, olyan szertartás keretében, amilyet ők ketten megálmodtak maguknak. Ez esetben a szertartásvezető nem viseli a nemzetiszínű vállszalagot, de ugyanolyan odaadással tervezi és vezeti a ceremóniát.

 

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Köszönet: GSpeech